Tweedehands elektrische fietsen

Een elektrische fiets is natuurlijke erg gemakkelijk. Je kunt er zelfs met tegenwind gemakkelijk mee fietsen, je fietst over het algemeen een stuk sneller en de fietsen zijn erg stevig. Even opladen en je kunt er, zeker met de nieuwere modellen, een groot stuk mee fietsen. Al met al zijn er zo veel voordelen ten opzichte van de normale fiets. Een nadeel is wel dat de elektrische fiets een stuk duurder is dan een normale fiets. Waar een kwalitatief goede normale fiets enkele honderden euro’s zal kosten, kost een elektrische fiets al snel meer dan duizend euro. Een tweedehands elektrische fiets is hierdoor misschien een aantrekkelijke optie.

Voor en nadelen van een tweedehands elektrische fiets


We zullen enkele voor en nadelen van een tweedehands elektrische fiets op rij zetten zodat je een wel overwogen aanschafkeuze kunt maken. Als eerst enkele voordelen:

  • De tweedehands fiets kost aanzienlijk minder dan een nieuwe
  • Je kunt genieten van alle voordelen van de elektrische fiets ten opzichte van de normale fiets
  • Een tweedehands fiets is vaak goedkoper te verzekeren dan een nieuwe
  • De kans dat iemand een tweedehands fiets steelt is kleiner dan dat een nieuwe of praktisch nieuwe fiets gestolen zal worden

Natuurlijk kleven er ook enkele nadelen aan een tweedehands fiets, zoals:

  • De fiets is ouder en misschien op sommige fronten al een beetje aan het slijten
  • De fiets is misschien niet een van de nieuwste modellen wat het bereik vaak niet ten goede komt
  • De accu is van mindere kwaliteit

Vooral het laatste nadeel is erg vervelend. De accu is ouder, laad minder snel op en zal sneller leeg raken dan bij een nieuwe fiets. Gelukkig is hier wel een gemakkelijke oplossing voor, een nieuw accu kopen of zelfs nog beter een abonnement afsluiten. Een abonnement afsluiten? Misschien klinkt dat een beetje vreemd omdat we het over een accu hebben, maar niets is minder waar. Met een abonnement bent je verzekert van een goede accu en op het moment dat deze verouderd en slechter begint te worden kunt je deze met een abonnement snel en gemakkelijk laten vervangen door een nieuw exemplaar. Zo bent je met een tweedehands fiets en accu-abonnement goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt en hoef je je nooit zorgen te maken over uw accu.