Oprichten van een sportclubje

Vind je het leuk om met vrienden en vriendinnen samen sportief bezig te zijn? Of wil je je collega’s eens op een andere manier leren kennen? Samen sporten is een uitstekende methode om elkaar beter te leren begrijpen en bovendien sportief en gezond bezig te zijn. Samen sporten is leuk en goed voor lichaam en geest. En waarom zou je zo’n sportclubje niet gewoon zelf oprichten?

Sporten

Voor veel mensen zijn sportfaciliteiten in de directe omgeving wel te vinden. Er zijn allerlei sportclubs waarbij je je kunt aansluiten. Maar de tijden komen niet altijd even goed uit, of de club heeft voor jouw leeftijdsgroep geen geschikte gelegenheid. Dat kun je oplossen door samen een eigen clubje op te richten. Ook voor bedrijven is het samen sporten een prima methode om de sfeer onder het personeel te bevorderen. En een sportclubje met je collega’s is dan een uitstekend idee.

Faciliteiten

Voor het samen sporten heb je ruimte en materialen nodig. Bij veel sportcentra kun je zelf op bepaalde momenten ruimtes huren. Speelt je sport zich buiten af, dan heb je dat misschien niet nodig. Wel is het leuk, als je door middel van je kleding en materialen kunt laten zien dat je samen een sportclubje vormt, dat vergroot het gezamenlijke teamgevoel. Hiervoor kun je bijvoorbeeld voor iedereen een sjaal bedrukken met het logo van je club, of misschien het logo van je bedrijf. Tijdens het sporten moet je soms even drinken, dus ook een bidon bedrukken behoort tot de mogelijkheden.

Kleding bedrukken

Samen sporten is leuk, herkenbaarheid is dat ook. Als je met je collega’s een clubje begint wil je bedrijf waarschijnlijk wel wat in je investeren. Een sjaal of bidon bedrukken is dan een goede manier om ook het bedrijf aan wat extra naamsbekendheid en herkenbaarheid te helpen. Richt je het sportclubje met vrienden of kennissen op? Ook dan kun je aan bedrijven vragen of ze je willen sponsoren met een kleinigheid. Ook dan is een sjaal bedrukken een prima manier om je clubje én het bedrijf verder te helpen.